24 mei 2022

Speech kampioenenviering

Voor aanvang van de laatste thuiswedstrijd hield onze voorzitter Dhr Frank Valkeneers een “kampioenen speech” in aanwezigheid van de burgemeester en schepenen

U kan deze hieronder nalezen.

 

Waarde burgemeester, best vrienden, 

Dank voor jullie aanwezigheid op deze voor onze club Excelsior Mariaburg zeer bijzondere dag. 

Toen half 2019 de fusieclub tussen Kaart en Mariaburg de competitie startte, had ik nooit kunnen dromen amper drie jaar later deze kampioenenviering te mogen inleiden. Dat ik als voorzitter hier mag staan om dit aan te kondigen is een droom die werkelijkheid wordt. 

Deze titel is niet enkel de verdienste van de spelers en de technische staf, het is een titel van heel de club, van elke speler van jong tot oud, van elke vrijwilliger, elke trainer, elke begeleider, elke supporter, elk bestuurslid, elke sponsor … 

Op drie jaar tijd hebben we samen bergen werk verzet op zowel organisatorisch als sportief vlak. 

Niet te vergeten dat we ondanks 2 coronajaren al onze plannen, zoals de nieuwe campus Rustoord, met nieuw kunstgrasveld, kleedkamercomplex ed gewoon hebben doorgezet en uitgevoerd. 

Ook onze visie, samen sterk jeugd voorop, blijven wij koppig hanteren. Onze eerste ploeg bestaat enkel en alleen uit spelers uit eigen jeugdwerking of met verleden bij Kaart of Mariaburg. Nu met de titel en daaraan gekoppelde promotie blijft dit zo en zal dat in de toekomst ook zo blijven. 

DIT IS ONS DNA HET DNA VAN EXCELSIOR MARIABURG !! 

Sportief moet je het maar doen – twee ploegen laten samensmelten, spelers laten samenwerken – een eerste seizoen 3 maanden voortijdig beëindigen, een tweede aanvatten en moeten stoppen in november, om dan in het eerste volledige seizoen direct los kampioen te spelen met nu al 9 punten voorsprong op de tweede – dikke chapeau voor spelers en de trainers, Roel en Pieter maar ook voor onze Futures. 

Omdat de kalender het niet toelaat zijn de Futures hier vandaag aanwezig maar dit is ook hun titel. 

Toen we dit project 3 jaar geleden hebben opgestart kregen we vele kritiek – we gaan die jongens opbranden, ze zijn te jong, … maar we hebben doorgezet, Pascal en Dave hebben super werk verricht en onze Futures zorgen voor een gezonde sportieve druk naar boven. 

OOK DIT IS ONS DNA !! 

Ik wou ook even de nadruk leggen op samenwerking. Immers onze fusie is uitgegaan van een noodzaak tot samenwerking, immers een sportclub runnen is veel complexer geworden – zowel financieel, fiscaal, sociaal (personeelsbeleid) als sporttechnisch. Dit kan je moeilijk als kleine club allemaal in huis hebben en vandaar de nood aan schaalvergroting en samenwerking. 

Wij hebben vorig jaar een samenwerkingsverband afgesloten met onze vrienden/dames van VVC Brasschaat en ik beloof nu al : hier zal het niet bij blijven. 

ALONE WE CAN DO SO LITTLE TOGETHER SO MUCH 

We hebben ook nog noden : een club in volle expansie kent ook groeipijnen. Niet alles loopt zoals het hoort of gaat even snel als we willen, perfectie bestaat niet en we zijn allemaal mensen, die deze club dragen. Hoe meer schouders we onder dit project kunnen steken hoe mooier dit kan worden. 

Dus met deze een warme oproep aan iedereen die de club een warm hart toedraagt : kom ons helpen in het dagelijks bestuur, bij de jeugd als trainer, als vrijwilliger, als medewerker – alle hulp is welkom maar graag met een engagement op lange termijn. 

Even terug naar de eerste ploeg, onze kersverse tweede provincialer : spijtig genoeg zijn er drie steunpilaren van de ploeg en onze club die stoppen met voetballen maar die voor eeuwig verbonden zullen blijven met onze club en in de galerij van clubmonumenten worden opgenomen : 

– Dieter Hubau : sinds mensenheugenis lid van Kaart en Excelsior Mariaburg , steeds garant voor cruciale, onorthodoxe goals een ongelooflijke clubspeler en motivator op en naast het veld , maar vooral nen topgast, dank voor je jarenlange engagement en inzet voor de club. 

– Shaun Huyghaerts : een brok massief graniet, al jaren de onbetwiste nr 1 en op en top atleet, sportman, maar ook vooral nen topgast – dank voor alles 

– Yannick Palmers : onze stylist op het middenveld, koning van de schijnbeweging, ook hij stopt met voetballen, what a loss – dank Yannick 

Tot slot wil ik absoluut iemand extra bedanken en in de bloemetjes zetten nl onze jeugd en ondervoorzitter Werner Cruysweegs. Onze jeugdwerking is de steunpilaar van onze club en Werner met zijn jeugdbestuur werkt echt dag en nacht om er voor te zorgen dat er elke week kan gevoetbald worden in goede omstandigheden én dat de kinderen een kwaliteitsvolle voetbalopleiding kunnen genieten. En geloof me, dit is alles behalve evidente taak. Dank Werner voor alles en ook zijn vrouw Christel – onnoemlijk veel respect. 

Ook nog onze speciale dank voor Rita Winnepenninckx, discreet bestuurslid die er achter de schermen voor zorgt dat alle kledij op een goede maneir terecht komen en ook last but certainly not least Marianne Martinet, secretaris, GC, jeugdsecretaris, administratieve duizendpoot, dank beide n voor de dagdagelijkse inzet voor deze club. 

Bon, nu kunnen we starten met onze wedstrijd tegen Schelle. Veel plezier nog en geniet van het spektakel. 

Dankuwel. 

Frank Valkeneers 

Voorzitter 

Foto’s van deze namiddag in onderstaand album

Eerste elftal kampioenenviering 24042022