SAM CORTEN

Mijn naam is Sam Corten.  Ik ben de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-API) van voetbalclub Excelsior Mariaburg. Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze voetbalclub kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over Psychisch, Fysiek of Seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Je kan me een mailtje sturen op corten.sam@gmail.com of bellen op 0488/14.27.41.

Na afspraak ben ik aanwezig op de club en kan je mij persoonlijk spreken.

Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

 

MAAK KENNIS MET SAM

Ik ben Sam Corten, 28 jaar en ik ben de Club API van Excelsior Mariaburg. Ik ben reeds 23 jaar actief in het voetbal, 15jaar als speler en 8 jaar als coach dit van u11 tot 1ste elftallen (Dames).

Omdat ik het psychische en sociaal welbevinden de afgelopen jaren zeer belangrijk vind in de sport maar zeker in het voetbal ben ik mij gaan verdiepen en bijscholen in het thema “integriteit” en “grensoverschrijdend gedrag” als ook de Club API. Daarvoor volgde ik enkele opleidingen die georganiseerd werden vanuit Voetbal Vlaanderen.

Jij, als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger binnen onze club, kan bij mij, als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over Psychisch, Fysiek of Seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Je kan me een mailtje sturen op meldpunt@excelsiormariaburg.be of bellen op 0488/142741. Ik ben vaak op Mariaburg aanwezig en dit op beide campussen. Je mag me dan aanspreken, maar je kan me ook bellen of mailen om een gepast moment voor jou uit te kiezen.

Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing. We hebben hiervoor in de club een duidelijk en correct actieplan.

DE CLUB-API

WAT?

Een aanspreekpersoon integriteit (API) is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit.

WAAROM?

We zien het als voetbalclub als onze verantwoordelijkheid om te waken over bescherming van onze leden. Nog te veel incidenten van grensoverschrijdend gedrag worden niet tijdig opgemerkt en aangepakt. Het is dan ook belangrijk om binnen de club aandacht te hebben voor een cultuur van openheid en veiligheid waar iedereen het gevoel heeft om moeilijke situaties of incidenten van grensoverschrijdend gedrag te kunnen melden.

TAKEN VAN DE CLUB API

De API luistert naar de vraag of het verhaal en verwijst de melder door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen, zonder zich inhoudelijk in de zaak te verdiepen of aan waarheidsvinding te doen. De taken van de API zijn:

  • Aanspreekpunt en eerste opvang

  • Coördinatie van de interne procedure en doorverwijzing

  • Preventieactiviteiten en ondersteuning