9 april 2020

SENIOR ELFTALLEN SEIZOEN 2020-2021

Ondanks de corona crisis blijven we bij Excelsior Mariaburg  hard werken aan het volgende seizoen en de verdere toekomst van onze spelers. We weten allemaal dat er nog moeilijke (voetbal)tijden in de post-corana tijd zullen aankomen. Daar trachten we dan ook zo veel als mogelijk op te anticiperen.

Rekening houdende met de ervaringen uit het huidige seizoen heeft de sportieve staf besloten om het komende seizoen de spelers die moeilijk of niet regelmatig kunnen trainen  (studenten, shiften, onregelmatige werktijden, enz…..)de mogelijkheid te bieden om aan te sluiten bij de kern van de huidige reserven C. Dit team zal onder leiding staan van Bastiaan Geysel en in het seizoen 2020-2021 onze Reserven B vormen.

We willen dat ook deze spelers met minder trainings mogelijkheden voldoende speelgelegenheid krijgen bij de Excelsior Mariaburg voetbalfamilie en daarbij ook nog in aanmerking kunnen komen om bij de eerste elftallen mee te spelen.  Zo zorgen we er ook voor dat niemand moet stoppen met voetballen omwille van  studie-, werk- of andere bezigheden.

De reserven A blijven onder leiding van Wim Brughmans en verder zal er komend seizoen ook nog een U21 team in competitie gebracht worden.

Mogelijks wordt er nog een bijkomend reserve of U21 elftal in competitie gebracht indien hier nood aan is. Wel willen we zeker vermijden om in de loop van het seizoen gedwongen te moeten worden om elftallen uit competitie te moeten halen. Deze beslissing zal dus niet lichtzinnig genomen worden.

De eerste elftallen blijven actief  in 3 de en 4 de provinciale onder leiding van Roel De Beukelaer en Pascal Olislagers (3e prov)  en Marc Slootmans (4e provinciale)

Door het abrupt afbreken van de competitie hebben er ook geen verdere persoonlijke gesprekken gesprekken kunnen plaatsvinden met onze futures, reserven en U21 spelers.

Spelers die bepaalde concrete vragen hebben raden we daarom aan om zsm contact op te nemen met de trainer van het huidige seizoen zodat hier een antwoord op gegeven kan worden.

Wij wensen voor iedereen nog een goede gezondheid en laat ons er het beste van maken in het komende seizoen!.