1 maart 2020

Ook bij Exc. Mariaburg focus op diversiteit met ‘FOOTBALL FOR ALL’

In het weekend van 29 februari en 1 maart geven de Pro League en Voetbal Vlaanderen de aftrap van de actie ‘Football for All’. De hele maand maart staat diversiteit centraal.

Met de slogan ‘Football for All‘ maken zowel de Pro League en haar clubs als de clubs uit het amateurvoetbal een vuist voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond onze velden. Voetbal is er immers voor iedereen.

Dit jaar nemen naast 24 profclubs maar liefst 375 amateurclubs deel aan de actie. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2019.

Ook Excelsior Mariaburg staat voor de volle 100 % achter dit initiatief. RESPECT is niet voor niets één van de vijf kernwaarden van onze club.

Voetbal Vlaanderen strijdt niet één speeldag, maar een volledige maand tegen discriminatie op en rond het veld. Het gaat daarbij niet alleen over racisme en homofobie, maar ook over alle andere vormen van discriminatie.

400 VOETBALSTADIONS SAMEN MET KONING BOUDEWIJNSTADION IN REGENBOOGKLEUREN

In maart zullen de voetbalvelden van 375 amateurclubs en de 24 profclubs in ons land hun cornervlaggen in de tooien.

De aanvoersters en aanvoerders van de 400 ploegen die zich engageren om discriminatie aan te pakken zullen de hele maand maart een regenboogversie van hun aanvoerdersband om de arm dragen.

Ook de elitescheidsrechters tonen hun engagement in de strijd tegen ongelijkheid tijdens de campagne Football for All: zij spelden in maart allemaal een pin op in de regenboogkleuren.

Tot slot kleurt het kleurt het Koning Boudewijnstadion op zondag 22 maart tijdens de finale van de Croky Cup zich in de regenboogkleuren.

 

Binnen onze club richten wij deze actie op het weekend van zaterdag 21 en 22 maart wanneer vele van onze 11 tegen 11 elftallen thuis spelen op campus Zwemdok.

Dat weekend zullen ook onze cornervlaggen in de regenboogkleuren getooid zijn. Onze aanvoerders dragen een regenboogarmband.

Anderzijds zullen onze communicaties op facebook tijdens de maand maart zo veel mogelijk de “diversiteit vlag” dragen.

Zo wensen wij als EXCELSIOR MARIABURG onze onvoorwaardelijke steun voor dit initiatief kenbaar te maken.

Ook bij EXCELSIOR MARIABURG FOOTBALL FOR ALL!

Wij rekenen er alvast op dat al onze leden en supporters deze actie ook ten volle steunen!