29 oktober 2020

Ook alle trainingen worden opgeschort binnen onze club.

Door de dramatische vormen die het Corona virus aanneemt heeft onze club beslist om vanaf vandaag geen enkele ploeg meer te laten trainen! We willen alle leden de kans geven om het aantal sociale contacten te beperken en zo dus mee te werken aan het ombuigen van de curve.

Al zeker tot en met 15 november zullen er op onze campussen geen trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Een “algemeen verbod” vindt de clubleiding het duidelijkste naar iedereen en is hopelijk ook de meest efficiënte maatregel…

Als club hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover onze spelers, ouders, grootouders en risicogroepen.

Verder is deze beslissing ook ingegeven uit respect voor alle leden, ouders, medewerkers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en al maanden in zeer moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven. Ook zij verdienen het dat voetbal even niet op de eerste plaats komt.

Er zijn waarschijnlijk ook verschillende goede redenen om voorlopig verder te trainen met de jongste groepen maar bovenvermelde argumenten primeren binnen onze club.

Dit is uiteraard slecht nieuws voor iedereen met een blauw-wit hart en wij begrijpen dat dit tot teleurstelling kan leiden maar het voornaamste doel is om binnen hopelijk korte tijd terug op een veilige manier te kunnen sporten.

We hopen op ieders begrip.

Bestuur Excelsior Mariaburg.