7 januari 2020

Onze Sportief Directeur neemt deel aan de Marathon des Sables!

Van 3 tot en met 13 april vindt de 35e Marathon des Sables plaats in Marokko.

Ook onze club zal een vertegenwoordiger hebben met onze Sportief Directeur Frank  Valkeneers.

Wat is de Marathon des Sables?

250 kilometer lopen in zeven dagen tijd, in de hitte van de Sahara.

Je moet je eigen eten voor de ganse week meedragen en krijgt van de organisatie dagelijks een beperkt waterrantsoen.

Het punt waarop elk jaar de meeste deelnemers afhaken, is de koninginne etappe van 82 kilometer, die de volgende dag nog eens gevolgd wordt door een etappe van 42 kilometer.

De omstandigheden in de Sahara zijn zo extreem dat zelfs de best voorbereide atleet compleet onderuit kan gaan. Extreme hitte, pijnlijke blaren, honger, dorst, het zijn allemaal factoren waar iemand zich maar in beperkte mate kan op voorbereiden.

Meer info op https://www.marathondessables.com/

Frank Valkeneers :

Ik doe dit niet alleen voor mezelf maar ook om een voorbeeld te zijn voor andere kankerpatiënten – zelfs met een ziekte als de mijne (beenmergkanker) – kan je blijven doelen stellen, presteren, sporten, leven, … .

Ook voor anderen die het af en toe moeilijk hebben, mentaal of fysiek in de put zitten, wil ik aantonen dat er na regen steeds zonneschijn komt.

Daarnaast loop ik ook voor een goed doel nl. De Kampenhoeve – De Kampenhoeve Ster vzw in Kampenhout en Wetteren is een snelgroeiend ezel -en paardencentrum voor asinotherapie en paardentherapie gericht op  kinderen en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking.

https://www.kampenhoeve.com/

En uiteraard loop ik ook voor Excelsior Mariaburg, als sportief directeur is dit, denk ik, een mooi voorbeeld van moed en volharding voor onze jeugd.

Onze club kan enkel maar bewondering hebben voor het initiatief van onze Sportief Directeur en wenst hem bij deze alvast heel veel succes bij de voorbereiding en realisatie van deze immense uitdaging.

Succes Frank!