24 januari 2021

Excelsior Mariaburg en VVC Brasschaat slaan de handen in elkaar!

Vanaf komend seizoen zullen de vrouwen van VVC Brasschaat hun thuiswedstrijden spelen op de terreinen van Excelsior Mariaburg!

Als grootste Vrouwen Voetbal Club van Brasschaat (met teams actief in 2e nationale, 1e provinciale en 2e provinciale) zocht VVC Brasschaat een partner om mee verder te evolueren.

Na een aantal gesprekken werd deze ideale partner gevonden in Excelsior Mariaburg (ontstaan in 2019 uit de fusie van K Mariaburg VK en Excelsior Kaart met momenteel een 25 tal teams in competitie)

Excelsior Mariaburg investeert momenteel in de renovatie van de accommodatie op Campus Rustoord (het vroegere Exc. Kaart) met de bouw van nieuwe kleedkamers en de aanleg van een nieuw kunstgrasveld en zal vanaf komend seizoen over 3 kunstgrasvelden beschikken op 2 locaties (Campus Zwemdok en Campus Rustoord).

Dit seizoen konden de teams van VVC Brasschaat er al een paar keer trainen en vanaf volgend seizoen wordt dit de vaste uitvalsbasis. Trainingen en wedstrijden zullen dus steeds op kunstgras plaats vinden.

De samenwerking zal beide verenigingen alleen maar versterken!

VVC Brasschaat zal door de “upgrade” van accommodatie verder kunnen blijven groeien in het provinciale en nationale Vrouwen Voetbal.

Excelsior Mariaburg krijgt er in één klap 3 gemotiveerde “thuisploegen” en geëngageerde begeleiders bij en kan nu ook Vrouwen Voetbal toevoegen aan hun Visie.

Vanzelfsprekend en meer dan ooit tevoren zullen meisjes in alle jeugdcategorieën van Excelsior Mariaburg met open armen ontvangen en begeleid worden om zo door te groeien naar een vrouwenteam van provinciaal tot nationaal niveau bij VVC Brasschaat.

Beide clubs kijken alvast uit naar deze veelbelovende samenwerking die voor beide clubs nieuwe opportuniteiten biedt. Komend seizoen zal alvast bekeken worden hoe deze samenwerking nog verder uitgebouwd kan worden naar de toekomst toe.