3 juli 2021

Petro Van den Heuvel vervoegt onze sportieve staf

Het komende seizoen zal Petro Van den Heuvel de sportieve staf van onze club vervoegen.

Petro zal binnen onze club aan de slag gaan als trainer van de Reserven A en T2 van onze 3e provincialer.

Met zijn ervaring om jeugdspelers beter te maken en te laten doorgroeien naar het eerste elftal zijn wij ervan overtuigd dat het profiel van Petro perfect past bij het DNA en de missie en visie van onze club.

Onze club wenst Petro alvast van harte welkom.

Petro stelt zich ook graag even voor aan spelers, medewerkers en supporters.

Beste Collega’s, Spelers en Supporters,

Ik ben Petro Van den Heuvel (30/01/1977), vader van Lili (7j) en Félix (5j), woonachtig te Brasschaat en werkzaam binnen de IT sector.

Voetbal Review:

Voetbalopleiding heb ik genoten in alle nationale jeugdreeksen van 1ste Nationale Germinal Ekeren.

Mijn specialisatie richtte zich op de veldposities 3 en 6.

Coaching, inzicht, positiespel, traptechniek en winnaarsmentaliteit waren mijn meerwaarden voor het elftal (cfr. Ronald Koeman).

Op 17-jarige leeftijd stond ik in het 2de Elftal van Germinal. Door een langdurige blessure moest ik enkele jaren later genoodzaakt afzakken naar lagere reeksen, die ik combineerde met nationaal Futsal- en Minivoetbal.

2013 startte ik mijn trainerscarrière bij KFC Brasschaat (U15), waarbij we direct kampioen speelden. De juiste waarden en normen in combinatie met gezonde gedrevenheid heb ik sindsdien steeds toegepast bij het upgraden van spelers en teams.

Doorheen de jaren tal heb ik als trainer tal van positieve team-ervaringen opgedaan, waarbij het gerichter samenwerken en opleiden van jeugd (oa. T3 – 4de Nationale) voor de nodige doorstromingen van eigen spelers zorgden.

Uiteindelijk leerde ik ook de knepen van T1-schap in het provinciaal voetbal.

Vrije Tijd:

Naast het voetbal spendeer ik mijn vrije tijd verder aan mijn gezin, hengelen (strand, boot, vijver) en koken.

Deze Quotes sluiten het best bij mij aan:

“Liever 1 elftal, dan 11 ééntallen!”

“Verliezen? Dat kan de beste ploeg overkomen. Het is de manier waarop!”

Waarom Excelsior Mariaburg:

De waarden en gezonde sportieve clubvisie, o.l.v. Frank Valkeneers (Sportief Manager), sluiten naadloos aan bij datgene ik kan en ook wens bij te brengen aan onze club-talenten.

De duurzame doelstelling ‘doorstroming en oog voor eigen talenten‘ kwalitatief verder uitbouwen, is een project dat het Provinciaal voetbal zeker zal bekoren.

Na een lange inactieve periode door Corona, is iedereen binnen onze club erop gebrand om zowel spelers en supporters terug te geven waarop we zolang gewacht hebben: VOETBAL met een frisse insteek en aandacht voor eigen talent!

Ik kijk er alvast naar uit om samen met de Sportieve cel mee te bouwen aan dit langetermijn project en T1 (Roel De Beukelaer) bij te staan als T2 in 3de Provinciale.

All the Best voor iedereen in het komende voetbalseizoen 2021-2022!